Jag mår skit.

(null)

Idag är ingen rolig dag och egentligen är det inget jag vill dela med mig av, men eftersom jag är så öppen med min sjukdom (endometrios), så känner jag ändå någonstans att jag vill dela med mig, det är så många som lider i ensamhet och tysthet, så jag väljer att tala! 
(null)

Det var rätt längesedan jag skrev om min "endoresa" och jag har inget bra svar på varför det inte blivit av... Men sedan sist jag pratade om min endometrios har jag mått sådär. Den 18e april satte jag ju in hormonspiral (här kan ni läsa mer om det inlägget jag gjorde då) och de första veckorna efter insättningen mådde jag bra, lite svajigt i humöret, men smärtorna blev mer hanterbara. Den 27e april fick jag en blödning som varade enda till den 10e maj och ord kan inte beskriva hur dåligt jag mått... Mensvärk från ja Gud vet vad. Mensvärken övergick då till magsårsont (ni hör ju vilka problem jag har med min mage...). Men de senaste dagarna har jag mått helt ok! Inte behövt ta mina smärtstillande, kunnat äta utan att få brutalt knip osv osv - jag kände ett hopp!  

MEN idag började endometriossmärtorna igen. SUCK. Så hela denna eftermiddagen har jag legat i sängen, sovit, gråtit en skvätt, myst med Beda, lyssnat på musik. Osv osv, försökt liksom hantera det onda på så bra sätt som möjligt! Först nu vid 19 tiden som jag tagit smärtstillande (tar det helst inte, utan försöker lindra med vila och värme). Men känner redan att värken börjar släppa- SÅ skönt! (null)


Så nu ska jag och denna donnan (som inte lämnar mig en sekund när jag mår dåligt <3) gå en promenad i solen som tagit sig fram efter regnet denna dagen, i väntan på att familjen ska komma hem efter en tripp till Göteborg. 
#fightendosystrar