K Ä M P A E L I N + recept

Söndagkväll och regnet duggar ner över vår lilla, men vackra stad. Gräset är mer brunt än grönt och naturen har bokstaligen skrikit efter regn i flera veckor nu, så nu får det gärna regna några dagar men sen får solen gärna kika fram igen! Solen har varit framme lite grann idag och då var det riktgit skönt, men när regnet började dugga drog jag upp några rabarber från landet och gjorde en paj på raberberna och jordgubbar som pappa plockade igår. Mysigt att stå i köket med "Bo Kaspers orkester" i högtalarna, baka och titta ut på regnet som sakta duggar ner. Klockan närmar sig 19 denna söndagskväll och jag har inte gjort någonting idag (känns det som...), förutom att studerat en massa och förberett mig lite grann inför morgondagen, om jag ännu inte är taggad? Stämmer bra det. Men inte så mycket att göra, bara bita i det sura äpplet och kämpa på! Efter skolan imorgon ska jag på ett möte på jobbet (praktiken är slut nu, så nästa vecka ska jag börja jobba lite smått, så det är ett möte inför sommaren), på kvällen väntas det gäster och grill, ska även försöka ta mig till gymmet- ifall motivationen kan leverera lite grann iallafall... och säkerligen studera. Om 179 dagar är det examen... K Ä M P A E L I N 
 Recept på denna goda paj:
100 gram smör 
1.5 dl havregryn (jag anväde glutenfria)
1.5 dl vetemjöl (jag avände glutenfritt)
3 msk socker 
 
Fyllning:
0.5 liter jordgubbar
0.5 liter rabarber 
1.5 dl socker 
2 msk potatismjöl
 
Gör såhär:
1. Blanda samman ingredienserna till pajdegen. 
2 Skiva rabarberna och jordgubbarna. Blanda dem med socker och potatismjöl och lägg dem därför i en pajform. Strö smuldegen över bären.
3. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.