eliaasson.blogg.se

En 20 årig tjej bosatt i Varberg, lever en spontan vardag med min familj och vänner. Här snackas det en hel del om träning och hälsa, kärlek och äventyr. Kul att du tittar förbi!

Hallon&blåbärsmuffins med vaniljkrämsfyllning

Allmänt Permalink0

Dessa godingar bakade jag igår och med hemmagjord vaniljkräm blev de ljuvliga!! Tänkte dela med mig av receptet, så ni också kan få njuta av dessa godingar: 

Vaniljkräm: 
15 minuter, satsen är cirka 2 dl.

Ingredienser:
• 2dl mjölk 
• 1-2 msk socker 
• 2 msk majsstärkelse 
• 2 st äggulor 
• 3-5 krm vanilpulver eller 2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
1) mät upp mjölk, socker, majsstärkelse i en kastrull. Tillsätt äggulorna. 

2) vispa till jämn smet.

3) värm på svag värme samtidigt som du vispar hela tiden tills krämen tjocknar och blir fast och fin. Tag sedan direkt bort kastrullen från värmen.

4) rör i vaniljpulver eller vaniljsocker.

5) låt krämen svalna. Förvara vaniljkrämen i kylskåp tills den ska användas.


Hallon&blåbärs muffins:

16–18 st

•175 g smör
•3 ägg
•2½ dl strösocker
•4 dl vetemjöl
•2½ tsk bakpulver
•ca 3 dl blåbär (färska el frysta otinade)
•1½–2 dl vaniljkräm (hemgjord el kallrörd marsan)

Ugn 175°

Gör så här

1. Smält smöret. Ta från värmen. Vispa ägg och socker poröst.

2. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner i smeten växelvis med smöret och till sist blåbären.

3. Fyll smeten i muffinsformarna till ca 3/4.

4. Häll vaniljkrämen i en spritspåse med tyll (munstycke). Spritsa krämen i muffinsen genom att trycka ner tyllen i smeten och spritsa i krämen.

5. Grädda mitt i ugnen cirka 20 min.

NJUT

Till top