eliaasson.blogg.se

En 20 årig tjej bosatt i Varberg, lever en spontan vardag med min familj och vänner. Här snackas det en hel del om träning och hälsa, kärlek och äventyr. Kul att du tittar förbi!

Rabarberkladdkaka

Allmänt Permalink1

200 gram smör 


250 gram vit choklad t.ex Marabou 


4 ägg 


2 1/2 dl socker 


2 1/2 dl vetemjöl ev. Glutenfri mjölmix 


2 stjälkar rabarber + 2 msk socker 




Ställ ugnen på 175 grader. 


Smält smöret och chokladen i en kastrull på spisen, på svag värme. 


Rör ner resten av ingredienserna med slev och vänd ner smeten i en smord och bröad rund form på cirka 24 cm. 


Skär rabarberna tunt i lagom storlek så du kan fördela ut dem i formen. Men innan du lägger dit dem strö över lite socker. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter. Kladdkakan ska dallra mitten. Den stelnar till sig efter 3-4 timmar i kylskåpet. Pudra eventuellt över lite florsocker innan servering. Servera med vaniljglass. 


Gottigottgott

#1 - - Anonym:

När ska jag komma?

Till top