Rabarberkladdkaka

200 gram smör 


250 gram vit choklad t.ex Marabou 


4 ägg 


2 1/2 dl socker 


2 1/2 dl vetemjöl ev. Glutenfri mjölmix 


2 stjälkar rabarber + 2 msk socker 




Ställ ugnen på 175 grader. 


Smält smöret och chokladen i en kastrull på spisen, på svag värme. 


Rör ner resten av ingredienserna med slev och vänd ner smeten i en smord och bröad rund form på cirka 24 cm. 


Skär rabarberna tunt i lagom storlek så du kan fördela ut dem i formen. Men innan du lägger dit dem strö över lite socker. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter. Kladdkakan ska dallra mitten. Den stelnar till sig efter 3-4 timmar i kylskåpet. Pudra eventuellt över lite florsocker innan servering. Servera med vaniljglass. 


Gottigottgott

#1 - - Anonym:

När ska jag komma?