Vikten av att vara sann mot sig själv

Torsdagkväll och jag lovade mig själv att ligga i sängen 21.30 men klockan 21 fick jag mig ett ryck och körde mot havet för ett dopp bland de stora vågorna och bara få känna att man lever. Nu när klockan är lite över 22.30 har jag lagt mig i sängen och ska snart vila mina blå ett slag innan jobbet väntar och jag ska bocka av tre arbetspass, vara ledig en dag, bocka av tre arbetspass och sedan tar jag min efterlängtade semester... Ska bli så galet skönt! Känner att jag behöver få sova ut, vilket jag märker varje dag jag är ledig, då jag sover till närmare 11.30 och halva dagen har passerat... Men antar det är okej det också. Denna dagen har regnet bara vräkt ner och jag har inte varit på toppen humör. Känt mig ledsen och allt har känts tungt. Gillar inte riktigt dessa dagar, även om jag vet att de också behövs för ett balanserat liv. Tog mig en promenad idag i ösregnet och kände verkligen att jag lever... Stannade i motvind och regnet piskade mig i ansiktet, det droppade droppar från ögonfransarna och jag kom hem genomvåt och kall. Efter en varm dusch och en kopp te la jag mig i soffan framför filmen "How to be singel?" och det kändes ganska passade, för som många av er säkert redan vet och frågat kring så är jag singel nu och ska vara det. Jag känner att jag behöver bara få vara jag och liksom landa samt hitta mig själv. Jag känner att det är dags att bli vän med mig själv och må bra i mig själv och med mig själv som sällskap. Mitt psykiska mående har spökat med mig en hel del det senaste och nu är det dags att ta tag i det. Jag gör bara det jag mår bra av, umgås med de jag mår bra av och äter de jag mår bra av etc. Vilket känns väldigt skönt! Även om känsloduschar rinner över mig varje dag, flera gånger varje dag- så gör det mig starkare och jag vet det!  Jag känner mig bra, super bra och det var längesedan jag kände det. Jag börjar varje dag med att ställa telefonen på stör ej och beroende på om jag jobbar eller är ledig låter jag den vara på stör ej ett tag. Jobbar jag så slår jag på telefonen igen vid 7 (ifall det skulle vara något kring jobbet) och är jag ledig slår jag inte på den fören efter 12 någon gång och det är så himla skönt! Jag mår så mycket bättre och känner att hela min kropp tackar mig.


Till semestern i Grekland ser jag fram emot att varje morgon sitta på balkongen och meditera 20 minuter och bara ta dagen som den kommer. Att ha telefonen på stör ej varje dag i en vecka, ska bli så rackarns ljuvligt! Bara få umgås med sin syster en hel vecka, läsa massor med böcker, lyssna på musik och bara vila upp sig. Om jag längtar? Ohja! 


Jag avrundar detta inlägg med ett tips! Mitt tips är att lyssna på Josefin Dahlberg och Vanja Wikströms podd och särskilt på avsnittet som släpptes igår! Jag länkar den här nedan och gör dig själv en tjänst att lyssna- du kommer inte ångra dig!  


Sov så gott och ladda om dina batterier. Väntar en ny dag imorgon, en oskriven dag där vad som helst kan hända.

Godnatt, kram Elin