Glutenfria lussekatter - bästa receptet

Wooow säger jag bara... Jag pratar om det mest magiska receptet på GLUTENFRIA lussekatter som jag bakat tidigare ikväll. Av egen erfarenhet vet jag att det kan vara super svårt att baka vissa saker glutenfritt... Så som pepparkakor och just lussekatter. Men detta receptet är det bästa jag någonsin stött på... Degen kladdade inte och var jättelätt att arbeta med: 10 av 10 julstjärnor. Smakade till och med som "riktiga" lussekatter så nu delar jag med mig av detta magiska recept:

Cirka 20 stycken.

•75 gr smör
•2 dl mjölk
•1 pkt jäst för söta degar
•2 tsk Fiberhusk
•1 dl Kesella
•1 dl socker
•1 st ägg
•1 pkt saffran
•1 krm salt
•1 pkt, 500 gr sempers glutenfria mix spara ca 1 dl till utbakningen
(Jag använde även lite saffransarome i för jag ääääälskar saffran!!! Finns att köpa i vanlig matbutik)

Gör så här
•Smält smöret och tillsätt mjölken. värm till 37*
•Smula jästen i en bunke, häll över vätskan och tillsätt fiberhusken. Låt svälla ca 10 min
•Tillsätt ägg, kesella, saffran, socker och salt.
•Arbeta in mixen, spara ca 1 dl till utbakningen
•Låt jäsa övertäckt ca 30 min
•Fördela degen i ca bitar och snurra ihop till lussebullar. Låt jäsa ca 30 min.
•Tryck i russin och pensla försiktigt med uppvispat ägg.
Grädda i 250* ca 5-7 min mitt i ugnen

NJUT TILL MAX